h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: REBAIXES! REBAIXES! QUÍ COMPRA?

La comedianta tortosina

19.9.06

REBAIXES! REBAIXES! QUÍ COMPRA?

REBAIXES! REBAIXES! QUÍ COMPRA?

La dona, de mitjana edat, passeja pels carrers de Tortosa en la bossa encara buida mentre se mira en ulls de desconfiada los aparadors de les botigues. Necessitaré unes sabates per a l´istiu que ve i si no les compro ara quan són rebaixes...Mentre pensa això i fa números repassant mentalment los diners que li queden a la llibreta per a poguer arribar a final de mes, un cartell de l'aparador li crida l´atenció.
“necessitem seguretat, ja”
Sí! Pensa la dona. A casa haguéssem tingut de ficar un sistema d´aquells d'alarma com mos va aconsellar la Tura, però, uf!, massa peles! Això tindrà d´anar a engordar la llista de coses pendents per a fer.
De totes maneres, pensa, no dixa de ser curiós que el govern mos digue que es preocupa per natros i per la nostra seguretat, carregant-mos de multes i de pèrdues de punts tractant-se de la seguretat en la circulació viària, i que passe de natros quan se tracta de la mateixa seguretat a dins de casa nostra, dient-mos que esta, mos la tindríem de pagar de la butxaca. No serà que de l´únic de lo que es preocupen és de cobrar-mos més diners per a que encara mos sigue més difícil arribar a final de mes?
La dona, mirant-se les gastades sandàlies de fa dos anys, decidix que esperarà un any més a canviar-se-les i s'encamina cap al aparcament gratuït del Rastre, tallant per la plaça dels farols. A lo millor est any i el que ve, hi ha un canvi de govern i tot canvia, encara que no sé encara si aniré a votar tampoc...
De cop, se troba en la mirada punyent d´un dels molts nouvinguts que hi ha a la plaça. Ella, porta un vestit curtet en tirantets. Clar, esta gent estan acostumats a vore a les dones més tapades i quan ne veuen una del país s'encenen!
Quan fa dos anys va anar a Astúries, no en va vore cap d'immigrant, però clar, ella no sap la gestió que en fa el govern dels nouvinguts que cada dia arriben a centenars a Canàries i molt menys, com los repartixen per la península. Diuen que Franco, quan manava, ja tenia un pla premeditat per a aniquilar la cultura i la llengua catalana que consistia en envair-la de castellans de forma massiva. Allavons, Catalunya, va poguer absorbir est allau de nouvinguts i fer-los catalans d'adopció, però ara...
Recorda que l´altre dia va lligir que la població immigrant ja arriba al 22% a Tortosa i que potser ara podran votar a les pròximes municipals. Se veu que els socialistes s´han mirat les últimes enquestes hi han vist que dixan votar a segons quins països potser podran esgarrapar l´alcaldia de Barcelona als de Convergència, pos tal i com van ara, se veu que la pedran. I ella es pregunta, s´hi pot jugar en les lleis democràtiques d'esta manera? Esta gent que podran votar adoptaran ans la cultura i la llengua catalana? Creuran en la igualtat entre homens i dones? Tindran la nacionalitat? O es que això també està de rebaixes?