h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: TURISME D’AVENTURA PER ALS IAIOS-GRAN IDEA!

La comedianta tortosina

1.10.06

TURISME D’AVENTURA PER ALS IAIOS-GRAN IDEA!

Art. publicat a l´Estel nº395

Los fets consumats: La matinada del dia 13 de setembre, los contenidors col·locats per l´Ajuntament de Tortosa al mig del barranc de la llet, van tornar a taponar lo xicotet desguàs que sense poguer engolir l´aigua que baixava com un riu, va fer que s'inundessen carrers i baixos de les cases dels veïns.

Antecedents: Los baixos del pontet per a on tenia de passar l´aigua que baixava com un riu de la muntanya, estaven tots plens de brossa i d’herbes, la torre de la llum col·locada al mig i la passarel·la de vianants, feen encara més xicotet a la pràctica lo forat per a on tenia de colar l´aigua de la barrancada.

Gran idea de l´Ajuntament: Reqüalificar los terrenys del costat del barranc de la llet de zona verda i de serveis a terrenys urbanitzables per a poguer fer un geriàtric de titularitat privada.
Los terrenys a on va el geriàtric van arribar a tindre més de dos pams d´aigua i es van incorporar al barranc, formant part de la riuada. A lo millor, això vol ser un atractiu més per als iaios que ocuparan lo geriàtric dixan allí tota la seua pensió. Bat aquí! Idea renovadora: turisme d'aventura per a la gent gran.

Per la seua banda, los veïns de Sant Llàtzer, als quals no és la primera vegada que se’ls hi inunden les cases, han demanat a l´Ajuntament que, ja que s´han venut uns terrenys de serveis i zona verda, pos que al menys, ans de fer el geriàtric, arreglen lo barranc com han fet (en no massa fortuna) en lo barranc de caputxins.
Lo Regidor d'urbanisme, Sr. Martín, va prometre que ho farien, però la quarantena d’arbres que pensen arrancar de sotarrel per a fer el geriàtric, ja estan marcats de taronja i les obres de millora del barranc no es veuen per cap lloc. Los xiquets del voltant ja els hi van donar l'andossié penjant-los-hi cartellets del tronc a on denunciaven que ells també volien poguer jugar allí, cartells que l´Ajuntament, se va afanyar a traure en una celeritat no coneguda anteriorment.
I també en esta nova i desconeguda eficàcia, l´Ajuntament, després de la inundació, ha tornat a posar los contenidors al mig del barranc i permet l’aparcament de cotxes i camions com si allò fos una zona d’aparcament gratuït.

Què tenen de fer pos los veïns de Sant Llàtzer per a que s´escolte la seua veu?

Des d´aquí, me vull fer ressò del seu problema i ficar lo meu granet d'arena davant d´una causa que per molt justa que em paregue, me dol pensar que ja està perduda.
Pos és lluitar contra una... GRAN IDEA!