h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: CONFERÈNCIA-TALLER "LES PARAULES UN GRAN TRESOR"

La comedianta tortosina

23.11.06

CONFERÈNCIA-TALLER "LES PARAULES UN GRAN TRESOR"

CONFERÈNCIA-TALLER

“LES PARAULES UN GRAN TRESOR”

a càrrec de la filòloga ANGELA BUJ


L’AMPA del Col·legi Sagrada Família ha organitzat una Conferència-Taller sobre la parla tortosina que tindrà lloc avuí dijous dia 23 de novembre a les 20 hores a l’Aula Audiovisual del Pavelló “C” del Seminari.

L’Àngela Buj Alfara (Alcanar, Montsià), és diplomada en Magisteri i llicenciada, amb grau, en Filologia Catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l’àrea lingüística del tortosí. Alguns d’estos són: “Davall de la figuera. Històries de la tia Pasquala. Narrativa oral de la Portellada(A.C. del Matarranya & Penya Rostoll, 2000); Lèxic del Montsià. Estudi Geolingüístic I (Consell Comarcal del Montsià, 2001; CD CANTEM I CONTEM. Cançons i contes per a les nostres escoles (Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya,2003); Etnotextos i Memòria històrica: Alcanar 1936-1945, I Premi de creació i d’investigació social 2002. I en concret, la reedició de EL VOCABULARI CATALÀ DE TORTOSA de Francesc Mestre i Noè, amb una anàlisi lexicogràfica feta per n’ella mateixa. És professora de llengua catalana i literatura a l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona i ha elaborat per al Departament d’Ensenyament l’estudi Model de la llengua per a l’ensenyament. Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre.

En esta conferència, la filòloga Àngela Buj, d’una manera divertida i entenedora, mos aproparà a la normativa dialectal del tortosí. L’objectiu és que esta xerrada, sigue el primer contacte en esta varietat dialectal del català. Posteriorment i aprofitant la setmana cultural, de primers de Gener de 2007, se duran a terme nous tallers per als alumnes del col·legi.

Est acte, està obert a tothom: pares, mares, professors i públic en general. Tothom que vulgue saber la diferència entre català standard i català normatiu, recordar paraules oblidades dites pels nostres iaos, i també, los xiquets i xiquetes que vulguen xalar jugant en les paraules que mos presentarà l’Àngela Buj, los esperem a “LES PARAULES UN GRAN TRESOR” .