h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LOS OSSOS RUSSOS PATIXEN INSOMNI

La comedianta tortosina

31.1.07

LOS OSSOS RUSSOS PATIXEN INSOMNI





La qüestió del canvi climàtic ja passa de mida.
Estos dies los diaris ne van plens. La Unió Europea, que fa quatre dies, se fea el “longuis”, ara, acaba de reconèixer que el canvi climàtic és un fet. Però ara, jo em pregunto. A on estant tots aquells eminentíssims científics, que dien ahir, que això del canvi climàtic, era poc menys que una visió exageradament catastròfica d’algun que altre ecologista-terrorista-anti-capitalista? Segons ells, les dades científiques no avalaven, en cap cas, que es pogués parlar de canvi climàtic.
—Pos a mi, ja em va bé! Perquè així, les estufes que posava als pollastres, fins i tot estan criant teranyines! Tu saps lo que m'estuvio en calefacció? —Pot dir un ramader. Un altre, al sentir-lo, pot pensar, que a lo millor li té de demanar les estufes, per a posar-los-hi als tarongers, quan les temperatures baixen, dràsticament, amb tota la mostra a l’arbre. I, mirant les musaranyes, ja està fent números de quant li podria costar la broma. Al preu que estant les taronges, potser li sortiria més a compte dedicar-se als bonsais.
Los polítics deseguida s’han apuntat al carro i mos demanen un esforç a tots los ciutadans. Recicleu! Estuvieu energia! Poseu aixetes que gasten menys aigua! Compreu-vos una bicicleta! Tot compta, per insignificant que pugue parèixer. Gota a gota frenarem lo canvi climàtic! Mos diuen. Este, és lo missatge que mos volen fer arribar. Això, sí! Ells, que ostentem lo poder, sí que poden canviar camps de secà per camps de golf. Total, segons diu lo Sr. Martín, regidor d’urbanisme de Tortosa, amb un castellà perfecte, “total, por uno...”
Pos, jo li dic a n’este sinyor, que un més un fan dos. Exactament, lo mateix que em diu ell, quan me vol fer vore, que he de reciclar les botelles de vidre que hai gastat este Nadal. ”Que el total es lo que cuenta”. I li dic, que si tots los ajuntaments pensen igual, pot haver-hi tants camps de golf com municipis hi han a les Terres de l’Ebre. Perquè, si ell diu que ho pot fer, per quins set sous no ho podran fer los seus veïns de Roquetes, o del Perelló, o de Sta. Bàrbara, o de Tivenys? Mira si en tenen de terreny a Flix! Nogensmenys, si veritablement la cosa no és així, i el món se’n pot sortir per la tangent tranquil·lament, també podem adaptar-mos al canvi climàtic pensant que l’insomni dels ossos russos, que no se n’han pogut anar a dormir fins després dels Nadals, sempre es pot tractar donant-los-hi una pastilleta de valium!