h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: GERIÀTRIC AL BARRANC DE LA LLET

La comedianta tortosina

4.2.07

GERIÀTRIC AL BARRANC DE LA LLET



Carta enviada a la comedianta tortosina el diumenge 4 de Febrer per una persona anònima

GERIÀTRIC AL BARRANC DE LA LLET



Els fets


En data 31 de Desembre del 2001, l'Ajuntament de Tortosa aprova l'alteració judírica d'uns terrenys situats en zona de policia del barranc de la Llet (zona de domini hidràulic) desafectant-lo del domini públic , per restar-lo com a bé patrimonial.
En data 28 de Juliol del 2005 , va aprovar l'expedient d'alienació d'aquest terreny mitjançant concurs públic (segon exp.601/04), amb publicació al BOP num. 186 del 12 d'Agost del 2005, i al DOGC num. 447 de la mateixa data.
En data 8 de Setembre del 2005,es reuneix la mesa de contractació i havent-se presentat una única empresa amb una proposta econòmica de 72.000 € IVA inclòs, y previs els informes tècnics, en data 10 de Novembre del 2005, es reuneix un altre cop la mesa de contractació que acorda proposar al Plé l'esmentada alienació del mateixos.
En data 15 de Novembre s'acorda l'alienació d'aquests terrenys a l'única empresa presentada (Residencia Tercera Edat l'Onada S.L.) per la referida quantitat....
En data 26 de Gener del 2007; prèvia denuncia dels veïns afectats; l'Agència Catalana de l'Aigua ordena la paralització cautelar de l'obra, obrint expedient sancionador al promotor ref.. SN 2007 000012 per Infracció Administrativa.


Conclusió

La primera pregunta a formular-nos es sobre quins informes tècnics esta parlant l'Ajuntament de Tortosa quan els terrenys en qüestió , es públic i notori que estan afectats per zona de domini hidràulic, en zona de policia de lleres, amb zona inundable en període de retorn de 100 anys, i amb un punt catalogat per l'Agència Catalana de l'Aigua con punt crític amb "con de dejecció inundable"?
Com ja s'ha dit per activa i per passiva; les inundacions del 10 d'Octubre del 1994 en les que va tenir que intervenir el Consorci d'Assegurances, i les inundacions del 13 de Setembre del 2006, posen de manifest la ignorància en que s'està actuant , si més no, un altra suposició encara seria molt mes greu...
El col·lectiu d'afectats mai s'ha oposat al fet de que un equipament d'aquestes característiques s'integrés al barri.
Malauradament ; les nostres accions no acabaran aquí ; perquè pensem que tenim dret a reclamar unes mínimes garanties raonables per salvaguardar els nostres bens.








Tortosa, 5 de Febrer del 2007