h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ERC accepta que Carretero s'expliqui al consell nacional

La comedianta tortosina

15.2.07

ERC accepta que Carretero s'expliqui al consell nacional


Article publicat a AVUI


ERC accepta que Carretero s'expliqui al consell nacional
Disposarà de temps il·limitat per esplaiar-se en les seves crítiques, tal com havia demanat, més enllà dels dos minuts reglamentaris Puigcercós insinua que darrere de l'exconseller hi ha la mà de CiU
Lluís Bou
La direcció d'ERC ha acceptat que l'exconseller Joan Carretero pugui esplaiar-se en les seves crítiques en el consell nacional del partit el 24 de març i concreti la intenció de crear un corrent intern que qüestiona frontalment la línia de l'actual cúpula republicana. El president del consell nacional d'ERC, Carmel Mòdol, va anunciar ahir als passadissos del Parlament que, tal com Carretero havia demanat, la seva intervenció no quedarà limitada als dos minuts previstos pel reglament intern i que disposarà de temps il·limitat. "Li oferim un tracte especial", va afegir Mòdol, amb la voluntat que Carretero accepti la invitació. Posar sordina
Dirigents d'ERC intenten des de fa dies pactar amb Carretero posar sordina a la discrepància interna, però per ara l'exconseller no ha accedit a cap transacció. Han fet d'intermediaris diversos dirigents republicans que mantenen bones relacions amb l'exalcalde de Puigcerdà, però ells mateixos reconeixen que té decidida l'aposta per crear un corrent intern.
La direcció republicana observa amb evident malestar la forma pública com Carretero expressa les crítiques a la línia actual d'ERC. El conseller de Governació, Joan Puigcercós, va arribar a insinuar ahir que darrere les crítiques que fa el seu antecessor en el càrrec s'hi podrien amagar els interessos de CiU de fomentar una segregació dins del partit republicà. "Semblen més crítiques de la federació nacionalista que d'un independentista", va apuntar en declaracions a COMRàdio. I va afegir que no sabia del cert si al darrere de Carretero s'hi amaguen interessos de CiU, "però podríem arribar a aquesta conclusió".
Les paraules de Puigcercós van indignar CiU, i el portaveu parlamentari de la federació, Felip Puig, va atribuir-les a l'existència de nerviosisme en la direcció republicana. "Si defensessin més el projecte de país, no tindrien tantes dissensions internes", va respondre, mentre recomanava a Puigcercós que no busqui problemes "fora de casa seva".
Mentrestant, Carretero va presentar ahir a través de la seva web [reagrupament.cat] el manifest fundacional del moviment. Però per a això necessita aconseguir l'adhesió del 3 per cent dels militants, cosa que representa unes 300 persones dels deu mil militants republicans.
La web conté un apartat de comentaris, en la seva major part favorables a un canvi de línia política de la direcció republicana. La posada en marxa del moviment ha coincidit amb la publicació del llibre Jo he servit el tripartit, de Rafael Vallbona, que està basat en les experiències de Carretero al govern.


Jo al·lucino en Puigcercos. Ell va traent banderes i obligant a posar corbata a la gent i ara s'auto anomena més independista que ningú. Quin estat de paranòia és este?