h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: UNITAT NACIONAL CATALANA

La comedianta tortosina

11.2.07

UNITAT NACIONAL CATALANA

Nota de premsa de UNITAT NACIONAL CATALANA.

Què li sembla senyor Saura? Durant els últims anys hem pogut veure com Barcelona s’ha convertit en la capital mundial de l’apropiació indeguda d’habitatges sota el nom “d’okupació”. Actualment ens trobem amb que a la capital del nostre país hi ha entre 200 i 250 habitatges “okupats”. Un cas que ha tingut molt ressò ha estat el del veí de l’Eixample barceloní, Carles Veiret, que es va quedar sense casa perquè tres parelles “d’okupes” van entrar-li al seu pis i l’hi van canviar el pany i ,a sobre, va ser acusat de robatori per voler entrar a casa seva. El conseller d’Interior no sembla massa preocupat per aquest tema. De fet, no és que no li preocupi, sinó que simplement hi està a favor. L’any 1998 Joan Saura va proposar al Congrés dels Diputats espanyol una llei per tal de despenalitzar aquest tipus de robatoris sota el nom de “ley de despenalización de la ocupación”. Quan va presentar aquest projecte de llei va comentar que els “okupes” tenen “simpatia social”. La parella de Joan Saura i regidora per ICV a l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va declarar a Catalunya Ràdio que s’havia de despenalitzar l’okupació, afegint-hi que no creu tant greu “tenir algunes okupacions”. Nosaltres suposem que no ho troba tant greu perquè no li passa a casa seva. Hi ha hagut altres veus dins d’ICV a favor d’aquest tipus d’actes delictius. Com és el cas d’Antoni Garcia d’Els Verds que ha demanat “que s’aturin els desallotjaments” i ha afirmat que “hi ha espais okupats que s’han convertit en un referent ciutadà”. No creiem que sigui cap referent ciutadà el cop de pedra que va deixar en coma un agent de la Guàrdia Urbana el 4 de febrer del 2006 al carrer Sant Pere més Baix de Barcelona on s'hi estava desenvolupant una festa nocturna que molestava els veïns. Davant de tot això volem fer reflexionar els dirigents d’aquest partit, Iniciativa per Catalunya - Els Verds, així com a la resta del Govern de la Generalitat. Volem que reflexionin sobre quina seria la seva opinió si això passés a casa seva. Ja n’hi ha prou de jugar amb els béns dels altres com si la cosa no anés amb ells. El senyor Joan Saura i la senyora Imma Mayol, a més d'un àtic de luxe a Gràcia ,disposen d'aquesta finca buida que, segons els seus criteris, deu ser apta per ser "okupada" i convertida en un "centre social" d'aquests que tant els agraden. Suposem que seràn tan comprensius amb "l'okupació" de les seves propietats com ho són amb les propietats dels altres.
Unitat Nacional Catalana. Port de la Selva 11 de febrer de l'any 2007

9 Comments:

  • At 1:20 a. m., Blogger Unknown said…

    Aquest Carles Veiret vaig llegir que tenia en propietat altres pisos buits a BCN, que a més, fins un parell de mesos va tenir el pis llogat als suposats okupes,... Alguna cosa no està clara. Potser la informació aquesta que comento era errònia però, no sé com ha acabat la cosa. Se'n sap res més?

     
  • At 12:50 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Lo jutgat va decidir que tenia raó lo propietari. Per alguna cosa serà, no?

     
  • At 1:03 p. m., Blogger guaitadelatorre said…

    Si perquè els jutges són tan equànims. Només cal veure el que passa amb el tribunal constitucional...

     
  • At 1:41 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Sí. I en lo cas que en fa el Sr. Carod del dictamen de l'organ consultiu.

     
  • At 10:45 p. m., Blogger guaitadelatorre said…

    A veure si incorporem una mica de consulta democràtica en les nostres apreciacions. Com diu el seu nom l'organ consultiu és consultiu i no executiu, la diferència entre ambdos conceptes és evident.
    Per altra banda, si mal no recordo el senyor Carod no és el govern de Catalunya, n´'es un dels seus integrants, però Deu mos en guard que les decissions que afecten a Catalunya les hagués de prendre només Carod.

     
  • At 10:50 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    L'organ consultiu està integrat pel meu veí del costat o per persones jurídicament més que qüalificades, jutges i demés?

     
  • At 10:08 p. m., Blogger nuriet said…

    Darrere UNC s'amaguen una colla de nazis fastigosos. Volen una Catalunya exclusivament catalana i no toleren gent de cap altra cultura o nacionalitat. A més són coneguts, precisament, per la seua actitud clarament feixista, més que no pas per ser suposadament unitaris.

     
  • At 9:03 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    A nurieta,
    esta vegada t'hai publicat lo comentari, però que sigue la última que insultes gratuitament a la gent, perquè no te'n publicaré cap més.
    Queda clar?

     
  • At 2:50 p. m., Blogger guaitadelatorre said…

    Que siguin jutges, o no no té res a veure amb el fet que el seu caracter sigui només consultiu, és a dir de consulta.
    Per altra banda dir que la gent d'unitat catalana té actituds parafeixistes no és cap insult. és una constatació. Si et molesta que, per a alguns, els feixistes siguen fastigosos això ja és una altra cosa. Però, francament, no dexixa de ser sorprenent aquesta defensa que fas d'aquesta gent. Que noéts capapç de veure la perillositat ideològica que hi ha al seu darrera?

     

Publicar un comentario

<< Home