h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: El RC promou un Sant Jordi contra el decret de castellà

La comedianta tortosina

12.3.07

El RC promou un Sant Jordi contra el decret de castellà




Carles Bonaventura, membre fundador del Partit Republicà Català assegura que el pròxim dia de Sant Jordi s'ha de convertir "en un dia de lluita per la llengua, un dia contra el decret de la tercera hora de castellà a primària, un dia per demanar, també, la dimissió del conseller Maragall".
En un article a El Punt, Bonaventura repassa "diversos membres del tripartit podrien encarnar en la seva persona la imatge de desorientació de l'executiu català".El primer és Josep-Lluís Carod-Rovira, del que assegura que "fa setmanes ens volia convèncer que saber castellà és 'una gran oportunitat per als catalans' -una gran oportunitat perquè la nostra llengua s'extingeixi, no?- i que poc abans deia en una ràdio que li semblaria fantàstic que els Jocs del 2016 es fessin a Madrid -uns jocs que segur que finançaríem des de Catalunya!". El segon membre del tripartit que rep les crítiques del dirigent del RC és Joan Puigcercós. D'aquest considera que "també feia punts en el rànquing de despropòsits amb la seva hissada i arriada de bandera en temps rècord a Governació i, més recentment, amb les directrius sobre l'ús de la corbata". I tampoc s'oblida de Saura i de "les seves idees sobre la legalització de tota mena de drogues i la seva constant minimització dels assalts en cases".Però el que surt més malparat és Ernest Maragall, conseller d'Educació, que apart de de manar la seva dimissió diu que és "el conseller que més bé representa la submissió d'aquest govern, la seva anacionalitat i el seu menyspreu pels senyals d'identitat propis de Catalunya". En aquest sentit, Bonaventura manifesta que "ja sabíem que la família Maragall no tenia precisament gaire devoció pel fet nacional català, per la nostra llengua, pels nostres símbols i pel nostre imaginari col·lectiu, però, per si en quedava algun dubte, el decret de la tercera hora de castellà a primària imposat pel govern espanyol ens ha fet conèixer l'autèntic Ernest Maragall; ens ha permès confirmar quines són les seves fidelitats, evidentment no pas amb la llengua catalana sinó amb el govern del PSOE i la ministra del ram".
Esta gent de partit que, com a Tortosa, prioritzen lo partit davant dels propis ideals, faran que Catalunya, sinó mos revoltem, vaigue en caiguda lliure. Los enemics son molts, però AI! dels que es diuen amics i tan sols van a per la poltrona!