h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ-Nota de premsa

La comedianta tortosina

27.3.07

PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ-Nota de premsa


Nota de premsa del Partit Republicà Català en la qual hi estic completament d'acord. Quin ridícul més espantós que va protagonitzar ahir Esquerra. A una enquesta a la Vanguardia, preguntant si es volia un Referèndum de Autodetermonació, la gran majoria a dit que sí. Un altra enquesta que pregunta pel ridícul de Esquerra, també ha dit majoritariament que sí. Van en caiguda lliure.


El Partit Republicà Català (RC) considera que la proposta de Xavier Vendrell sobre l’autodeterminació es fa de cara a la galeria i amb intencions clarament electoralistes per intentar frenar a la desesperada el descens en les expectatives de vot d’Esquerra

Arran de l’anunci fet pel membre de la direcció d’Esquerra Xavier Vendrell aquest cap de setmana en el sentit d’oferir la presidència de la Generalitat a Artur Mas si aquest es compromet a celebrar un referèndum d’autodeterminació en aquesta legislatura, el Partit Republicà Català vol fer les següents consideracions:
1.– La convocatòria d’un referèndum per la independència és un tema molt seriós i Vendrell fa un flac favor a tots aquells que defensem, des de fa temps, la celebració d’aquest plebiscit a Catalunya utilitzant-lo frívolament i en funció de conjuntures electorals.
2.– Si tanta importància dóna ara ERC a aquest plebiscit, l’hauria d’haver situat com a condició irrenunciable a l’hora d’establir els pactes de govern després dels comicis de l’1 de novembre, cosa que no va fer en cap moment i que fins i tot va menystenir en benefici del seu discurs demagog sobre les “polítiques socials” i la lleialtat al sistema constitucional espanyol.
3.– Sospitem que els darrers estudis d’opinió que situen Esquerra com la formació política que més baixa en expectatives de vot –de 2,8% a 2,0% en l’últim baròmetre del CIS– tenen molt a veure amb aquest anunci desesperat de Vendrell, que té com a intenció recuperar l’electorat independentista que ERC perd.
4.– La soprenent proposta d’Esquerra posa de manifest que el creixement del Partit Republicà Català, en bona part a partir d’exmilitants i exvotants decebuts d’ERC, i especialment de la campanya “Envia-li al President!”, que ja ha fet arribar milers de postals al president de la Generalitat per reclamar la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, han fet forat en l’electorat independentista i sobiranista d’aquest país i, per altra banda, han accentuat la crisi interna d’Esquerra i l’enfrontament d’alguns sectors descontents amb la seva actual direcció.
5.– Que la proposta d’Esquerra a CiU l’hagi fet un personatge de segona fila i amb una credibilitat totalment nul·la com Xavier Vendrell i no hagi partit de cap dels dos líders del partit és una clara demostració que no té cap grau de fiabilitat.
6.– Si la proposta llançada per Esquerra fos seriosa, no s’hauria d’haver fet improvisadament i davant la premsa amb l’objectiu d’aconseguir titulars fàcils, sinó que s’hauria d’haver negociat amb discreció amb altres forces polítiques i amb la societat civil catalana per després portar-la al Parlament de Catalunya perquè fos aprovada pel ple i, un cop fet aquest pas, convocar el poble català a un plebiscit, que és la via que defensa el Partit Republicà Català. Esquerra, en canvi, el que ha fet és ridiculitzar per oportunisme i per simple afany de protagonisme l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Secretaria d´organització nacional i comunicació RC
Barcelona, 26 de març del 2007