h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: REFERÈNDUM PER LA AUTODETERMINACIÓ!

La comedianta tortosina

16.4.07

REFERÈNDUM PER LA AUTODETERMINACIÓ!


Est escrit se va fer en un moment en que les aspiracions independentistes de persones com jo, van servir per a entrar al joc polític, barruerament, en detriment total del sentiment nacional que tenim molts catalans, que mos ham sentit, finalment, completament defraudats pels dos partits que van entrar en lo joc (ERC versus CiU).

Quí intenta, aqui, dividir i fragmentar lo vot sobiranista tan sols per aconseguir pessics de poder?



noticia publicada a la revista ebrenca L'ESTEL. nº 407

ERC ha fet una proposta a CIU, amb tota regla. Ha tirat lo carro pel pedregal i li ha vingut a dir lo següent: Si vatros, esteu disposats a demanar un referèndum sobre l’autodeterminació a Catalunya, natros fem al sinyor Mas president de la Generalitat.
Davant d’esta proposta, jo ara podria criticar a ERC demanat-li explicacions de perquè una baixada de banderes (per no dir de calçotets) com la que va escenificar lo sinyor Puigcercós, fa poc, es va fer en nom de la legalitat vigent, i ara, una proposta de referèndum, prohibida per l’estat Espanyol (encara que no per la UE), no ho és pas, d’il·legal. També podria buscar les raons que ara han impulsat a ERC ha fer esta proposta, i segur que en trobaria a grapats: La proximitat de les municipals, lo discurs de Carretero, algun concert musical a on los hi van estirar les orelles, o lo transvasament en massa, dels seus militants, a altres partits independentistes que reclamen fa temps este referèndum, (ex: Partit Republicà Català, que no dona a la vast a entrar militants a les seues files).
També podria marejar la perdiu amb lo fet que CIU, ahir, se dia sobiranista i avui, no vol plantejar un referèndum sobre sobiranisme (Sobirà, segons lo Pompeu Fabra, = té la autoritat suprema dins d’un estat); i intentar traure a la llum que este partit està lligat de mans i peus pel sector empresarial, que de sobiraniste ne te ben poc, per allò que es diu de que “la pela no té pàtria ni ideologia”. Què ells van ser los responsables de la gran retallada espanyolista de l’estatut al gener amb lo pacte Mas-Zapatero. La retallada d’aquell gran estatut, que va aprovar lo parlament de Catalunya per majoria aclaparadora, i també podria dir, que ara, als convergents, se’ls hi veu lo llautó i queden en evidència de que l’únic que els mou és lo poder. Dir que ells, CIU, li van fer la proposta de ser president de la Generalitat a una persona tan espanyolista com lo sinyor Montilla, ans que ERC fes lo propi, i que no ho van aconseguir perquè los hi va sortir lo tret per la culata i se’ls hi van avançar.

Però no ho faré. No entraré en la desqualificació d’estos dos partits ni sobre quins interessos ocults poden tindre per a fer esta o est altra cosa. Perquè lo que jo vull, és que es posen d’acord d’una vegada los partits veritablement catalans per a defensar lo país i la seua gent. Vull que deixéssem de banda les rancúnies i lo debat estèril de dretes contra esquerres i mos poséssem a treballar per la independència de Catalunya. Ham de ser una sola veu. SÓM I SEREM GENT CATALANA, TAN SI ES VOL COM SI NO ES VOL!



Núria Menasanch i Martí

Cap de llista del PRC a Tortosa