h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: AL RC LO PODRAN VOTAR LO 50% DELS CATALANS

La comedianta tortosina

4.5.07

AL RC LO PODRAN VOTAR LO 50% DELS CATALANS





Prop del 50% de l’electorat del Principat de Catalunya podrà votar les candidatures presentades pel Partit Republicà Català en les eleccions municipals del 27 de maig


El Partit Republicà Català (RC) ha presentat avui als mitjans de comunicació, en una roda de premsa a la cafeteria de l’hotel Suís de Barcelona, les seves candidatures per a les eleccions municipals del 27 de maig. En la roda de premsa han estat presents el president del partit, Agustí Soler; el secretari general, Carles Bonaventura; el secretari d’organització, Josep Boix, i el responsable de finances de l’executiva nacional, Josep Maria Marca.


Els representants de RC han destacat que, tot i que el Partit Republicà Català, tot just es va constituir formalment l’octubre del 2006, en aquest curt període de temps ja ha hagut de fer front a dues conteses electorals. La primera, l’1 de novembre del 2006, en les eleccions al Parlament, en les quals va rebre 6.000 vots i, el que és més important, va ser votat en 502 municipis de Catalunya, més del 70% del total en què es va presentar, amb la qual cosa es va demostrar que hi havia espai per a una nova formació política independentista. La segona cita electoral serà el dia 27 de maig en les eleccions municipals, unes eleccions que, malgrat ser tot un repte per a una formació política que encara està en ple procés d’implantació territorial, han estat afrontades amb dignitat i amb la voluntat de fer arribar les propostes del Partit Republicà Català al màxim nombre de ciutadans de Catalunya.


Per aquest motiu, els representants del partit van informar que la prioritat del Partit Republicà Català no ha estat competir amb ningú en nombre de llistes, però van destacar que sí que s’havia prioritzat la presència en els municipis grans.

En aquesta línia, les paperetes de RC es trobaran amb aquesta sigla en 19 municipis de Catalunya, a part d’altres poblacions en les quals militants de l’organització participen en candidatures independents o com a partit es dóna suport a altres candidatures amb les quals s’ha arribat acords. Sigui com sigui, les 19 candidatures presentades amb el nom de Partit Republicà Català (Barcelona, Berga, Esplugues de Llobregat, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Hostalric, Lleida, Mataró, la Quar, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Manresa,Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladasens i Vilanova i la Geltrú) faran possible que un total de 2.176.375 possibles electors tinguin al seu abast la possibilitat de votar les candidatures del Partit Republicà Català, la qual cosa, tenint en compte que el cens electoral català és de 5.209.230 persones, vol dir que prop del 50% dels electors catalans podran votar les candidatures de RC.


Els membres del partit presents en la roda de premsa van informar també que els contactes que s’han portat a terme per formar totes aquestes candidatures han comportat que la presència territorial del Partit Republicà Català hagi fet un pas endavant molt important, la qual cosa s’està traduint en un augment molt significatiu del nombre de militants i també en la constitució de noves seccions locals i federacions comarcals.



Àrea de Comunicació
Barcelona, 4 de maig del 2007