h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: PRESENTACIÓ DELS PRINCIPALS PUNTS DEL PROGRAMA DEL RC A TORTOSA.

La comedianta tortosina

16.5.07

PRESENTACIÓ DELS PRINCIPALS PUNTS DEL PROGRAMA DEL RC A TORTOSA.







PRESENTACIÓ DELS PRINCIPALS PUNTS DEL PROGRAMA DEL RC A TORTOSA.

Dimarts dia 15 i davant de la tan emblemàtica, com mal conservada, màquina del nostre estimat “Carrilet”, los tres primers components de la candidatura del RC a Tortosa, van donar a conèixer lo principals punts del seu programa electoral. Després de fer a conèixer el seu eslògan:




PER CATALUNYA, TORTOSA ÉS CAPITAL




Recordar que CiU i PSC, mos van mentir dient que si diem que sí a l’estatutet, tindríem la vegueria en-son.demà i que a hores d’ara encara no la tenim.



Menasanch va reiterar que la capitalitat de Tortosa no s’ha de posar en dubte com va fer l’altre dia el Sr. Puigcercós a Amposta, atorgant-li directament, a Amposta, i per escrit, la capitalitat de les Terres de L’Ebre.




Els primers 10 punts del programa electoral de RC per Tortosa son:










  1. Aconseguir la independència de Catalunya també des del nostre ajuntament, i canviar la manera de fer política.
    En paraules de la mateixa Menasanch:
    Ara tots los partits mos parlen de programes meravellosos que, més o menys, poden tindre certa similitud, i després, a l’hora dels pactes, tots se dediquen tan sols a repartir-se les cadires, natros som l’únic partit a Tortosa que diu que només pactarà en partits que tinguen obediència catalana i això exclou a partits espanyolistes com PSC-PSOE i PP. També animo des d’aquí a que els altres partits fassen públic los seus pactes preferencials, perquè si ERC pensa pactar amb los socialistes i CiU amb PP, la gent hauria de saber-ho ans d’anar a votar, no després.”
    Menasanch també va dir que el canvi en fer política passava en democratitzar els ajuntaments permeten los referèndums locals, que en temes com l’enderrocament del velòdrom, se fan absolutament necessaris.
    Feminitzar la política, la no professionalització de la mateixa, les llistes obertes, les limitacions de mandats i els mecanismes de sancions als partits que incompleixen els seus programes electorals, són altres punts que Menasanch considera necessaris per a canviar la manera de fer política des dels ajuntaments.







  2. Recolzament incondicional a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a la nova cultura de l’aigua. Anar reduint lo minitransvasament a Tarragona.
    Les empreses com Port Aventura, ja han pogut fer prou negoci com per a fer-se, amb part de lo que han guanyat, dessaladores que puguen reduir la seua dependència d’aigua de l’Ebre.
    RC, s’estranya de que els partits s’haiguen deixat este punt tan important. Encara que no es sorprèn perquè, els dos principals partits a Tortosa, PSOE i CiU, juntament amb independents, es van posar d’acord en tirar endavant lo futur camp de golf de Vinallop, així com demanar, un sí, a un estatutet, on després del pacte Mas-Zapatero, s’havia tret la clàusula que impedia consevol transvasament, manés qui manés al govern de Madrid. Clàusula que impedia los transvassament manés qui manés a Madrid i que sí que estava lo 30 de setembre al parlament de Catalunya.
    Ara, el partit socialista que va pujar al poder de Tortosa, gràcies a envoltar-se de la bandera del transvasament, ja està projectant fins a quatre transvasaments encoberts i tan sols a canviat la nomenclatura de transvasament per transferències d’aigua.







  3. Mobilitat. Bus gratuït per al jubilats.
    Potenciar el transport públic. Més horaris i més barats. Fer unes zones d’aparcament a les entrades de Tortosa, gratuïtes i comunicades amb lo bus.
    Potenciar lo servei de bus amb les pedanies. Que de Tortosa la gent també es pugue moure cap a les pedanies. No utilitzar les pedanies com a ciutats satèl·lits de Tortosa. A les pedanies també s’hi poden donar serveis per als tortosins i tortosines.
    L’estació de Tortosa, ha d’estar a Tortosa-l’Aldea. Tren llançadora que enllace perfectament amb los horaris dels trens que passen per l’estació Tortosa-l’Aldea. Parades del futur tren d’alta velocitat, a esta estació. Bona comunicació de Tortosa com a centre dels països catalans, amb Tarragona, Barcelona, País Valencià i Catalunya Nord.
    Recuperar la figura del Carrilet com a eix vertebrador del territori. Lo Carrilet coma tramvia que mos comunique amb Amposta, Deltebre, etc...







  4. Una ciutat per a les tortosines i els tortosins. No volem un parc temàtic!
    Restauració del “Parque Teodoro Gonzalez”. Concepte de Plaça de proximitat.
    Volem més verd i menys ciment per als nostres xiquets i xiquetes. Més gronxadors i més arbres a les places de proximitat (Alfons XII) i a les places que ja estan projectades per a un futur.
    Remodelació íntegra dels “Parque” modernista, tan en pedra seca com en espècies vegetals. Amb zones de servei al costat del passeig de les bicicletes, en lloc de parquins abandonats. Zones de servei per a les famílies, on hi haguen pistes de bàsquet, taules de pim-pom, inclós una zona de pic-nic. Bona il·luminació. Intentar recuperar o reemplaçar les espècies vegetals malaltes. Catalogar les espècies singualrs que tenim al parque i fer visites guiades perquè el coneguéssem millor.
    En lo dia internacional de la família, RC, va volgué retrobar el parc Teodoro Gonzalez, com a punt de trobada de totes les famílies de Tortosa, com ja es feia abans. Per a això, té previst que la via verda i tots els carrils bicis que es fassen a la ciutat, desemboquen al parc.
    Volem que la nau de parc, se transforme en un casal cívic per a la ciutat, i que es pugue utilitzar per l’associació de veïns del Temple per a fer-hi activitats.
    Crear la figura del vigilant del parque.
    Volem una ciutat per a les tortosines i els tortosins. No volem un segon Benidorm!







  5. Resoldre el problema de la Immigració.
    No volem a Tortosa Immigració il·legal, guetos al nucli antic, ni pisos pastera.
    Ha d’haver contractació en origen.
    Des de l’ajuntament advocarem per que es concedeixi el o’7 % del producte interior brut als països del tercer món.
    Volem potenciar la rica cultura tortosina: lo parlar català-Tortosí, la jota, etc... no volem disoldre-mos en altres cultures de fora. Tortosa ha patit un increment del 25% de la seua població en dos anys. Creiem que això no en pot assumir de cap de les maneres i si no hi fiquem remei, dintre de tres anys, serem lo 50% de població immigrant.
    Fites com la igualtat de les dones o els drets aconseguits dels treballadors, són irrenunciables per al nostre partit.







  6. Remodelació de les instal·lacions esportives.
    No enderrocament de l’actual velòdrom. Tot al contrari, lo seu cobriment amb una pista d’atletisme al centre.
    Cobriment de la piscina de 50 metres, amb menys fondària. La piscina seria l’única la territori.
    Remodelació de l’actual pavelló poliesportiu. Conservació de la pista de parquet. Calefacció, aire condicionat i millors vestuaris.
    Fer el Palau d’Aigües a la zona de serveis del Temple. Amb una piscina de 25 metres coberta i gimnàs.
    Cobrir la pista poliesportiva de Vinallop.







  7. No acceptar requalificacions especulatives de terrenys que afecten a les vivendes dels veïns.
    No volem un geriàtric en zona de serveis i en la llera del barranc de la llet, que inundarà a les cases del voltant. Hi ha altres llocs més adients al mateix barri per poder fer el geriàtric.
    No volem que els veïns se’ls expropie les cases i els horts on viuen, i a sobre se’ls hi fasse pagar per crear una Tortosa aparador. Prou especulació! Amb les cases de la gent no s’hi juga!







  8. Nucli antic, Tortosa centre, barris, pedanies i Jesus. Contacte permanent amb les associacions de veïns.
    Volem dedicar al menys un funcionari, dels molt que hi ha a l’ajuntament, única i exclusivament, al servei i gestió de cada una de les pedanies. Això vol dir crear a cada barri i pedania, un lloc on al ciutadà li resolguen tots els problemes sense tindre de traslladar-se a l’Ajuntament per a que li donen estos serveis.
    És l’ajuntament lo que es té de traslladar a la gent, no la gent a l’ajuntament.
    Tortosa també pot arribar fins a les pedanies i així les pedanies deixaran de ser ciutat satèl·lits i Tortosa una ciutat totalment centralitzada.
    Volem que es restauren les cases del nucli antic i que es fasse vivenda protegida i lloguer per a jovens. No volem cases al Josapets, volem que sigue una zona de servei per als ciutadans i també una residència dels futurs universitaris de les terres de l’Ebre.







  9. Educació.
    Volem que es comence a pensar amb la futura Universitat de Tortosa. Tot i que no renunciem al Campus universitari de la Rovira i Virgili, Tortosa ja va ser capital universitària i ha de tornar a ser-ho, no podem conformar-mos en ser les deixalles de la universitat de Tarragona.
    Volem un nou col·legi a Sant Llàtzer.
    Volem un accés digne del col·legi de Ferreries.







  10. Més seguretat. Més convivència cívica. Fer una normativa municipal sobre els animals domèstics. Penalitzar els maltractament als animals.