h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: RC DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER JOAN SAURA

La comedianta tortosina

12.5.07

RC DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER JOAN SAURA



El Partit Republicà Català (RC) demana la dimissió del conseller Joan Saura per l’actuació dels Mossos del dia 10 de maig, quan van impedir, blindant el centre de Barcelona, una concentració davant la seu d’ICV en solidaritat amb Núria Pòrtulas


El Partit Republicà Català (RC) considera inadmissible que en un país democràtic on els drets de reunió i de manifestació són fonamentals, el responsable de la Conselleria d’Interior del govern de la Generalitat utilitzi la policia de tots en benefici partidista per impedir una concentració d’unes desenes de joves davant la seu d’Iniciativa per Catalunya del carrer Ciutat que volien protestar per la detenció i empresonament de Núria Pòrtulas i llegir un manifest de suport a la noia i de denúncia del cas.

Considerem del tot injustificades les molèsties que aquesta actuació policial, portada a terme per una vintena de furgonetes i una cinquantena d’agents, va generar entre els veïns de la zona, que en alguns casos no van poder accedir a les seves cases ni en cotxe ni a peu perquè alguns carrers estaven tallats.

Així mateix, és del tot inconcebible que els agents dels Mossos d’Esquadra es dediquessin a demanar la documentació a la gent que volia accedir a la zona acordonada o que volia passar per alguns carrers tallats com si estiguéssim en un estat de setge o d’excepció. Entenem que no hauria de ser necessari recordar als responsables de la Conselleria d’Interior quines són les diferències que hi ha entre una societat democràtica i plural com la catalana i la Rússia de Putin o alguns règims totalitaris del Tercer Món.

Per tot plegat, creiem que aquest ús interessat del cos de Mossos d’Esquadra, aquesta actuació tan desporporcionada que va perjudicar molts veïns i comerciants de la zona, aquesta vulneració flagrant de drets civils i polítics bàsics han de comportar la dimissió del titular del Departament d’Interior, senyor Joan Saura, i fan necessària una explicació dels responsables de la conselleria tant al Parlament de Catalunya, com a la ciutadania. Cal saber qui va ordenar aquesta actuació policial i que s’exigeixin responsabilitats.


Àrea de Comunicació
Barcelona, 11 de maig del 2007
http://www.partitrepublicacatala.cat/

2 Comments:

  • At 6:58 p. m., Blogger Krupp said…

    Vaja, Núria, me pensava que per a vatros los anarquistes eren tots criminals que calia empresonar. Mira tú quines voltes dóna la vida...

     
  • At 8:48 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    XXX,
    te contesto lo mateix que a Tirant,perquè una cosa no trau l'altra, a vore si ho enteneu d'una i deixeu que els demés puguem tindre sentiments pareguts a vatros, sense ser com vatros:

    La nova raça ària dels antisistema és tan o més efectiva que els antics fitxers feixistes on se fiscalitzava a tothom per vore si era veritablement pur.
    Pur, sense màcula, en l’ecologisme integrista que gasta este personal. D’esquerres fins a la tercera o quarta generació, com a mínim, i en compte de no mesclar-se amb la raça impura. Als jueus ni aigua!
    Pos xiquet, en natros ho tens clar!
    Som gent treballadora que a les sis del matí ja estem voltant per n'esta vida per a guanyar-mos lo pa.
    Salut i república!Visca Catalunya lliure!

     

Publicar un comentario

<< Home