h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: PACTE NACIONAL A TORTOSA!

La comedianta tortosina

7.6.07

PACTE NACIONAL A TORTOSA!


Acabem de saber que per fi s’ha produït lo desitjat pacte nacional a Tortosa (CiU + ERC). Des d’este humil bloc, no puc fer res més que felicitar als Sr. Ferran Bel i al Sr. Ricard Fores.
Ara no toca parlar d’altres qüestions, com per exemple, si els protagonistes d’este pacte s’han vist més o menys obligats pels números a pactar entre ells. Ara, toca, saber guanyar. Ser magnànims amb los perdedors i no mirar endarrere sinó endavant.
Toca complir les promeses electorals i treballar per una Tortosa cruïlla dels països catalans.
Visca Tortosa!
Art publicat a l'Estel.
LO PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ HA GUANYAT!!!

Escric este article a cinc dies vista de les eleccions municipals. A hores d’ara, ja tots sabreu qui ha guanyat les eleccions, sense enquestes més o menys partidistes i sense lloc a l’especulació.
Lo partit Republicà Català, que es presentava per primer cop a les municipals de Tortosa, ha sofert una campanya dura. No deixa de ser curiós que un partit al que alguns mitjans han anomenat de mediàtic, tingue problemes seriosos en poguer fer arribar el seu missatge a la ciutadania. Crec, sincerament què perquè et penges quatre vegades més que un altre partit a les faroles de Tortosa, la gent no et votarà més o menys. I si els partits creuen lo contrari, crec que tenen en molt poca consideració al poble. Què es pensen que no podem pensar per natros mateixos? Un altra cosa molt diferent és que la informació que el Partit Republicà Català volia fer arribar al poble, fos deliberadament tapada i censurada. Hem hagut de patir, destrosses de cartells a les poques hores d’haver estat posats (per cert, prou alts per a necessitar una escala per arribar-hi). Però el grau màxim d’esta situació va arribar amb lo gran debat que es va fer a l’auditori Felip Pedrell al qual no mos van deixar participar. Potser tenien temor d’una dona?
Tot i així, i després d’escoltar atentament un debat ensopit i extremadament avorrit, en el qual, los partits se repetien amb programes meravellosos i en moltes ocasions completament calcats uns dels altres, un debat, en el qual, ningú va voler explicar clarament a la ciutadania los seus pactes preferencials que a hores d’ara, quan tots s’han tret ja les caretes, tots vostès deuen saber per fi; vam pensar que tampoc era tan estrany que no mos vulguessen al debat. Un partit com lo partit Republicà Català que avisava clarament que ERC tornaria a fer alcalde a Sabater, i que deixa ben claret que ell, no pensava pactar amb cap partit espanyolista, no interessava al debat. Un partit com RC, que vol llistes obertes, limitacions de mandats a 8 anys, que es digen, ans de les votacions, clarament los pactes preferencials, per a no enganyar més a la ciutadania i que volia mecanismes de sanció als partits que ara incompliran estos programes de contes de fades, no interessava que pogués parlar als debats. De totes maneres, mos tenim de felicitar per la gran experiència viscuda. Hem participat del joc democràtic, i hem dit lo que pensàvem sense que ningú mos tapés la boca. Jo no sé qui ha degut guanyar, però lo que està clar, és que el Partit Republicà que partia de 0, segur que ha guanyat en vots. A lo millor, és l’únic partit i tot que pot dir que ha guanyat en vots perquè si com se preveu l’abstenció és altíssima, qui més que menys, haurà fet una davallada en vots totals. Per tot això, podem cridar ben fort: Lo partit Republicà Català ha guanyat!!!

2 Comments:

  • At 9:59 a. m., Blogger Adam said…

    no sé quina nació té convergència ni quina tens tu, però crec que els fa falta unes quantes comarques tant per dalt, com per baix, com a l'oest i l'est.

     
  • At 10:43 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Roquet,
    sé perfectament quina nació tinc jo, i espero de tot cor que tu tingues la mateixa que la meua que és la mateixa que tenia Companys quan deia:
    "les reivindicacions socials ja les defensen moltíssima gent arreu del món, les reivindicacions catalanes només les defensarem els catalans"
    Salut.

     

Publicar un comentario

<< Home