h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: HEM DE TINDRE CLAR LA DIFERÈNCIA ENTRE INVERSIÓ I DESPESA

La comedianta tortosina

12.11.07

HEM DE TINDRE CLAR LA DIFERÈNCIA ENTRE INVERSIÓ I DESPESA


Que no mos conten sòries. 1ª quinzena de novembre.

Article publicat a la revista ebrenca l'ESTEL per Núria Mensanch i Martí

En l’únic que es van saber posar d’acord los diferents agents socials (empresaris, presidents de consells comarcals, alcaldes, parlamentaris, representants sindicals?, ...etc) a la reunió que es va fer a la Cambra de Comerç de Tortosa, és en que les Terres de L’Ebre patim un dèficit històric en infraestructures.
Pos bé! Jo no n’estic gens d’acord amb esta afirmació! I parlem d’història, si volen. Franco va invertir, i molt, en les Terres de l’Ebre. O és que potser no mos va arreglar l’església escapçada del Roser? Què potser no va invertir en la Catedral arreglant lo gran forat que hi havia a la seua teulada? Penseu que el dictador va arreglar tot los carrers del barri de pescador i va tapar els forat de la metralla del Palau Episcopal. De fet Franco, quan mos bombardejava la Catedral i tot lo demés, seguint fidelment les instruccions del president republicà Azaña, que va dir que Catalunya per anar bé s’havia de bombardejar cada 200 anys, ja ho feia pensant en la gran inversió que després podria fer.
Per això no entenc que quan l’única diputada a Madrid representant del territori, que hi havia a la reunió, la Sra. socialista Lluïsa Lizárraga, va fer vore a tots els presents la gran inversió, que en los pressupostos generals de l’estat, s’havia previst a les Terres de l’Ebre descontaminant lo pantà de Flix, la gent no s’aixequés en crits d’alegria i joia incontrolable. En les comunicacions, lo mateix.
Vatros sabeu la gran despesa que representa per a Madrid poguer connectar-se amb Màlaga per a poguer tindre accés a la platja? I en Valladolid? Per a... no ho sé. És normal que inverteixen fent forats a les vies dels trens i esquerdes als edificis de la vora. És normal que inverteixen intentant tombar la Sagrada Família i la Pedrera, després faran la gran inversió tornant-les a pujar, com van fer aquí. I si algú vol anar a Barcelona, ha de poguer patir les tres hores de viatge en tren, que no li trau ningú (anant bé), pensant en la gran inversió que faran després.
Com les cases del Canalet han de desaparèixer per quatre duros pensant en la gran inversió en carreteres que mos faran. Les Terres de L’Ebre no necessiten demarcació pròpia per a aconseguir que Madrid deixe de fer-mos l’espoli fiscal que li fa a la resta de Catalunya. Per això, quan l’estatut de Catalunya preveia la vegueria de Tortosa, ja se’n van encarregar i prou de passar-li el ribot ben passat des de Madrid.
I és que per a l’Estat Espanyol som la nineta dels seus ulls. Per a què reclamar la independència? Tant se val que manen les dretes com les esquerres. Si som lo rovell de l’ou d’Espanya!
Per això no s’entenen tots aquells ebrencs visiblement emprenyats que van parlant sols pels carrers dient: Tots són iguals, tant me fa rojos com blaus, això tan sols té un nom, cornut i pagar el beure!

1 Comments:

  • At 8:32 p. m., Blogger alferza31 said…

    No sé si riure ....
    o plorar ....

    Quan ho vaig llegir a l'Estel em vaig "pessigar", pos tenia dubtes de si era despert o somniava ....

     

Publicar un comentario

<< Home