h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LES TORTURES MANIFESTES DE L'ESTAT ESPANYOL

La comedianta tortosina

9.1.08

LES TORTURES MANIFESTES DE L'ESTAT ESPANYOL


Un dels dos joves detinguts diumenge passat per la Guàrdia Civil a Arrasate (Guipúscoa), Igor Portu, està ingressat des d’ahir a la matinada a l’UCI de l’hospital Donostia en estat greu, amb dues costelles trencades i perforació pulmonar, a més d’hematomes a tot el cos. El jove estava incomunicat per la Guàrdia Civil des de diumenge a la tarda, quan va ser detingut. Segons la versió oficial, Portu es va produir les lesions durant la detenció, a la qual «va oposar resistència». Aquesta versió dels fets, però, no va convèncer ni la família del jove, que ha denunciat tortures, ni els partits bascos. Un jutjat de Sant Sebastià ha obert una investigació. La situació tan greu d’Igor Portu va fer pensar ahir en el cas de Gorka Lupiañez, que va denunciar que havia estat víctima de maltractaments durant els quatre dies que va estar incomunicat a les dependències policials després d’haver estat detingut per la Guàrdia Civil, el 6 de desembre passat. El seu cas ja havia generat una forta protesta dels partits polítics bascos, els quals ahir van reclamar una investigació judicial per aclarir els fets que han conduït a la situació d'Igor Portu, perquè no es creuen de cap manera la versió oficial. I és que l’informe mèdic difós per l’hospital Donostia obre la hipòtesi de la tortura. El govern basc no es «fia» de la versió del ministre de l’Interior sobre l’hospitalització la matinada de dilluns d’Igor Portu, després d’haver estat detingut per la Guàrdia Civil per presumpte relació amb ETA. El conseller basc de Justícia, Joseba Azkarraga, va dir que desconfiava de la versió oficial perquè «hi ha coses que no quadren» i va afirmar que tampoc es «fia» de la «pràctica continuada» dels ministres de l’Interior que «sempre neguen la possibilitat de maltractaments». El govern basc i els partits van exigir explicacions, en no haver-los convençut les del ministre. Pel Partit Republicà Català, aquest cas continua demostrant el que els informes del relator de l’ONU sostenen reiteradament , que a l’Estat espanyol la pràctica de la tortura es manté sota l’aplicació de la legislació antiterrorista, emparada pels llargs períodes d’incomunicació a què són sotmesos els detinguts; una pràctica a la qual la justícia dóna habitualment cobertura, ja que difícilment cap torturador serà mai condemnat a l’Estat espanyol i en els pocs casos en què així ha estat, sempre amb condemnes lleus, posteriorment han estat indultats.

9 Comments:

  • At 8:10 p. m., Blogger alferza31 said…

    Ja només faltava que publiquèssis la teva defensa dels terroristes.

    És que ara t'has apuntat a ETA ??.

    Per cert, els dos sudamericans que vàren ser assassinats a la T-4, no van poder denunciar cap maltractament.

     
  • At 10:27 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    alferza31,
    suposo que fins que no es jutga ningú és presunte terrorista, no?
    De les teues paraules crec adivinar que creus que el fi justifica els mitjans. I si és així com tu dius, no cal judici, no? Pelem-los directament.
    Per un costat posen violadors i assassins de criatures i dones al carrer en quatre dies tot i que els psicòlegs diuen que no estan rehabilitats i per l'altra justifiquem tortures a presuntes terroristes. Quina democràcia més madura que tenen estos socialistes!

     
  • At 8:14 p. m., Blogger alferza31 said…

    Jo em pensava que qui posava fora de la presó eren els jutjes ...

    No ho sabia que eren els descerebrats socialistes de sempre ...

    Ah !!, i suposo que voldrà dir "presuntes tortures" a "presuntes terroristes" (que ja han dit ser els autors de l'atemptat de la T4 i portàven armes, suposo que per "respectar els seus i meus drets humans").

    Pos mire, sense justificar res de res, jo crec primer les manifestacions dels membres dels cossos de seguretat que no pas als que detenen amb armes al damunt.

    Per cert, jo no he parlat mai de "pelar" a ningú. No adivine tant, que pel que veig s'equivoca massa vegades.

    I amb relació a la maduresa, potser hauria de mirar-se a l'espill vosté la primera, oi ??.

     
  • At 9:53 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    alferja31,
    la llei de penes íntegres tan sols per als terroristes la van aprovar els polítics, no els jutges, senyor meu. Los jutges tan sols apliquen les lleis aprovades previament i si la llei diu que al violador de l'eixample de Barcelona se l'ha de soltar, pos quin remei los hi queda que assoltar-lo i que sigue lo que Déu vulgue...
    Quí va segrestar a França un pobre home pensant-se que era de la ETA i van estar a punt de pelar-lo, fins i tot? Més memòria i menys pendre-mos la justícia per la nostra mà. No justifiquessem les tortures dient que són terroristes perquè al final acabarem fent lo mateix que feia Franco quan torturava a presuntes comunistes.
    Salut,
    Núria

     
  • At 1:42 p. m., Blogger alferza31 said…

    Com ha interpretat vosté que jo vull justificar les tortures ???.

    D'on treu vosté que jo vulgui que els violadors vagin fent de les seues sense el seu càstig ???.

    Per cert, jo vaig ser denunciat davant del TOP a la dècada dels 60.

    Per tant, "no mos vingue en sòries", com vosté diu, i no faci tanta demagògia barata en els seus escrits ( ni en les seues contestes).

    Apa, salut també, i bon any 2008.

     
  • At 3:35 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    alferza31,
    Lo mateix li dic: D'a on a tret que jo estic a favor d'ETA? D'a on a tret que defenso als terroristes?

    Sí, bon any a vostè també. Crec que tindrem un 2008 ben mogudet

     
  • At 9:42 p. m., Blogger alferza31 said…

    Que no se'n recorda del seu comentari del dia 5/12/07 ??.

    Repase'l i actualitze'l, si hi te alguna cosa per afetgir...

    Jo tinc alguns amics del País Basc, també independentistes, però cap d'ells va armat amb pistoles. Defensen les seves idees amb raonaments pacífics... I vosté, que és independentista a qualsevol preu o per qualsevol mitjà, ja que defensa allò que defensa ???.

    Sí que serà mogudet aquest trimestre, sí ...

    Tot l'any, pos no ho sé ...

     
  • At 11:03 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    alferza31,
    crec sincerament que té un problema en extraure conclusions de segons quins comentaris.
    Mire li diré molt clar per a que no hi haigue cap dubte.
    Mai, mai me sentirà defensar la violència en cap de les seues classes: bombes, trets al cap, tortures...etc. en nom de qüalsevol ideologia, encara que sigue en nom de l'independentisme.
    Per això també acuso als que en nom de no sé quines idees, opten per la tortura saltant-se a la torera l'estat de dret.
    Salut i independència,
    Núria

     
  • At 9:12 p. m., Blogger alferza31 said…

    Comedianta, els problemes que pugui tenir per extraure conclusions ja els solucionaré jo mateix. (Vosté mateixa en va traure quan li vaig escriure en castellà i jo no li vaig dir que tingués cap problema vosté...)

    Per cert, mire bé els seus ulls, no sigui que una viga no li deixi veure la palla que hi ha als meus.

    Ara ja no hi ha "presuntes tortures" perquè vosté ho diu ??.

    Les pistoles que portàven els "presuntes terroristes" eren "d'adorno" ??.

    Bé, deixem-ho aquí, i molta salut, però segons quina independència, tota per a vostés.

     

Publicar un comentario

<< Home