h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: MANUAL DEL BON "PROGRE"

La comedianta tortosina

25.1.08

MANUAL DEL BON "PROGRE"



Segona quinzena de gener de 2008
Que no mos conten sòries

Davant de l’imminent engegada de la campanya electoral, he cregut convenient publicar este manual del bon “progre” o llibre de les costums del progressisme positivista, per a que ningú se pugue perdre pel camí a l’hora d’anar a votar a les pròximes eleccions generals previstes per al 9 de març:


  • Lo PP és la representació del mal a la Terra i el seu president lo dimoni en persona. Tot i així, se podrà pactar amb lo PP per a reformar la llei electoral i aconseguir que els nacionalistes separatistes, que no volen la unitat d’Espanya, no tinguen tant de poder a Madrid.


  • En temes de religió, ser ateu és la millor opció i tan sols s’acceptarà l’agnosticisme quan el Déu sigue Alà, per a que els nouvinguts no se senten discriminats.


  • El dret de la dona a interrompre el seu embaràs passa per davant del dret de qualsevol altre individu. Encara que este sigue un esser indefens i els metges que l’han mort s’haiguen fet rics provocant avortaments a dones de tota Europa.


  • El bon “Progre” ha de tindre necessàriament memòria històrica selectiva. Tan sols recordar-se’n de la gent que va matar Franco i no de la que van matar els anarquistes a la reraguarda.


  • Monument com el de la Batalla de l’Ebre, s’ha d’enderrocar del tot. I qui digue lo contrari ja se sap de quin peu calça: És del PP i un feixista. Allavons, mos remetrem al primer supòsit.


  • Dins del seu currículum ha de constar que va participar en unes quantes curses corrent per davant dels grisos o que al menys és fill d’un dels participants en aquelles curses històriques. Se contemplarà fins a la tercera generació.


  • Els drets humans tan sols se respectaran quan convingue. S’acceptaran tortures a terroristes d’ETA perquè estan fetes des de l’esquerra i com tothom comprendrà hi ha una diferència abismal amb les tortures de dretes. Estes les fem amb “talante”.


  • Quan estiguéssem a l’oposició, serem antitransvasistes. Instituïts al poder, estarem a favor de la interconnexió de xarxes i dels transvasaments encoberts.


  • En època electoral es poden dir totes les mentides que es vulguen de l’estil: Acceptaré l’estatut que surte del Parlament de Catalunya. Un bon “progre” sap que això tan sols es diu en campanya electoral.

Núria Menasanch i Martí

2 Comments:

  • At 12:27 a. m., Anonymous Anónimo said…

    Simplista, exagerat i tòpic. I no entenc com parles tu de memòria selectiva i arremets sempre contra els qui anaven baix la bandera anarquista, recorda, xata, que era una GUERRA CIVIL. Molts tiros saps? Tant d'uns com d'altres.
    Sembla que tu també tens memòria selectiva, saps qui va salvar a Vidal i Barraquer? Saps quants religiosos van salvar-se gràcies als "bojos i terroristes" anarquistes? Ni uns eren santets, ni d'altres dimonis, al front de batalla o dispares o mort. Ara, si em parles de la rereguarda podem dir moltes coses dels escamots, guardies d'asalt, agent estalinistes,... al igual que de tots els bàndols.

    Es molt trist que diguis animalades com aquestes quan 3/4 del territori republicà predominava la CNT. I que reformistes nacionalistes catalans (que ara es titllen de super revolucionaris) eren lo més venuts que et puguis arribar a imaginar (com ara Companys, que es va vendre a la gent de la CNT i després els va ignorar i dissolent i no complint el que va prometre i trencant una organització (CMA) que va crear junt amb d'altres moviments polítics el que s'apropa més a l'independència de Catalunya en tota la seva història.

     
  • At 10:33 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Llibertari,
    a on dic que defenso a uns i ataco els altres? Crec que l'únic que fa una cosa així ets tu. Per què s'havien de defensar religiosos com Vidal i Barraquer? Potser perquè corrien alguna classe de perill? Perquè van torturar i matar al capellà del Perelló quan tot lo poble se l'estimava?
    Sí tens raó que tant un bàndol com l'altre van cometre assassinats injustificats. Però no seré jo qui defense a uns per atacar a uns altres. Tots ho van fer malament i l'escusa de que els altres també ho feien no em serveix pas.

     

Publicar un comentario

<< Home