h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: L'absència de Francesc Sancho ha impedit que es votes una resolució a favor de la independència de Kosovo

La comedianta tortosina

20.2.08

L'absència de Francesc Sancho ha impedit que es votes una resolució a favor de la independència de Kosovo

Notícia pub. a E-notícies
TAMPOC HI ERA JOAN PUIGCERCÓS
Onze diputats de CiU frustren parlar de Kosovo
El ple ha rebutjat aquest matí ampliar l’ordre del dia per incorporar-hi el debat i la votació de la proposta de resolució sobre l’estatut jurídic de Kosovo, una proposta presentada conjuntament a final de novembre pels grups de CiU, PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA. El debat i la votació de la petició de CiU d’ampliar l’ordre del dia amb aquest punt s’ha fet al començament del ple. La proposta s’ha rebutjat per 57 vots a favor (CiU i ERC) i 62 vots en contra (PSC-CpC, ICV-EUiA, PPC i Mixt). Els diputats de CiU absents eren, segons ha confirmat e-notícies: el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí; Titon Laïlla -d'Unió de Joves-, Agustí López -alcalde de Sort-, Joan Miquel Nadal -exalcalde de Tarragona-, Carme Vidal, Carles Sala, Dolors Batalla -alcaldessa de Valls-, Joana Ortega -directora de campanya de Duran-, Francesc Sancho -alcalde de l'Ampolla-, Xavier Crespo -alcalde de Lloret- i Albert Batalla, ex president de la JNC.L'absència de diputats de CIU -que era qui havia fet la proposta- i un d'Esquerra -Puigcercós, que ha al·legat "un assumpte prioritari" per justificar la seva absència- en el començament del ple del Parlament ha impedit que es votés una proposta de resolució a favor de la independència de Kosovo, ja que la resta de grups han preferit pronunciar-se en el següent ple de la càmera. El ple, finalment, no ha acceptat (per 57 vots a favor i 62 en contra) la modificació de l'ordre del dia a causa de l'absència d'onze diputats del grup proponent, CIU, així com del conseller de Governació i diputat d'ERC, Joan Puigcercós.Si CIU i ERC, que conjuntament disposen de majoria, haguessin tingut tots els seus diputats a l'hemicicle, 48 i 21 respectivament, l'ordre del dia hagués pogut ser ampliat, el que hauria donat lloc al debat i posterior votació del contingut de la proposta de solidaritat amb Kosovo. El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha explicat que "l'ocorregut ha estat lamentable, perquè per falta de diputats de CIU no ha prosperat la petició d'aquest propi grup per a ampliar l'ordre del dia".

4 Comments:

  • At 6:07 p. m., Blogger Ebrediputats said…

    Núria , permet- me, no vull treure’t cap raó, però tu mateixa pots comprovar que l’accident entre L’Ametlla i l’Hospitalet, no és una invenció meva. Però t’he de dir que la votació estava prevista per més tard , quan he trucat per informar al grup de l’accident ,m’han explicat que probablement arribaria a la votació . La votació que estava al segon punt a passat al primer a petició del PSC que s’adonà, de la manca de diputats. Amb recolzament de PP, “Ciudadanos” i... ho casualitat ERC. Et faig arribar el meu post a Ebrediputats, una salutació i ànim Núria.

    Aquets és el post. Titulat no es pot arribar tard al treball.
    Sense excuses.
    Es cert té raó, un ciutadà ho comenta a e-noticies. A la feina s’hi arriba puntual. No hi ha excuses. “Mea culpa”. La que hem toqui, un accident entre l’Ametlla de Mar i L’Hospitalet ha determinat un retard important de més d’un hora . Jo soc metge i se que no hi ham excuses , la responsabilitat de determinats treballs et deuen fer molt curos i metge o diputat en son un bon exemple.
    Dit això i dit esta, crec que val la pena explicar que si els altres partits haguessin volgut, si ERC volgués , la votació s’hagués produït en segon lloc i amb un major marge de temps, insisteixo que no es excusa per mi , ni la tinc ni la vull. Es una critica per aquells que també tenen una responsabilitat , que brinden amb cava i a l’hora de la veritat prefereixen avançar una votació per deixar-nos amb el cul a l’aire ( ho estem) als diputats de Ciu , abans de fer possible el recolzament del Parlament a la independència de Kosovo. Maten dos pardals d’un sol tret, ens retrataven a nosaltres i salven al PSC. Però amb tota humilitat , deixeu-me dir que s’equivoquen de tret i de pardal. Aquí és tractava de Kosovo , de la coherència dels que brinden en cava a casa i ho aigualeixen al Parlament.
    Segona qüestió, massa vegades , obres, accidents, imprevisions fan que venir de Terres de l’Ebre per l’autopista sigui una aventura i un perill . Heu vist, em deia un veí de l’Ampolla com fan les obres , com estreteixen els carrils . un accident i dos mossos., amables i eficients, però dos en tot el desviament. Ara bé al pagament un altra cua, dons aquí passa per caixa tothom , fins i tot aquell que sense excusa arribarà tard al treball. Mea culpa.

    F Sancho, ebrediputat.

     
  • At 9:01 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Sr. Francesc Sancho,
    puc arribar a entendre que per causes de força major no haigue pogut assistir al Parlament a l'hora desitjada, però lo que ja se m'escapa és que la fatalitat haigue pogut impedir l'assistència a una votació tan rellevant com esta a la resta dels seus deu companys de partit.
    Respecte a lo que m'indica d'ERC, la veritat és que seguint la trajectòria que porta este partit des de ja fa temps, no em sorpren gens. Jo sóc psicòloga i a vegades he pensat que este partit té una greu malaltia d'esquizofrenia col·lectiva.
    Tot plegat penso que dona una molt mala imatge del món polític i del Parlament de Catalunya, que en definitiva diuen que mos representa a tots los catalans. I no tan sols això, si no que deixa als partits catalans com un zero a l'esquerra i posa en evidència la divisió que tenim entre natros enfront de la unió que presenten los partits espanyols davant d'este tema. Tot plegat una mala imatge, una altra vegada, per a Catalunya.
    Atentament,
    Núria Menasanch i Martí

     
  • At 12:22 p. m., Blogger alferza31 said…

    Molt bé, i què ???.

    Potser des del nostre Parlament "arreglarem" la situació de Kosovo ???.

    Què voleu dir amb tot això, que el tema Kosovo és extrapolable a Catalunya, País Basc, Galícia, Navarra, Aragó o qualsevol altra regió/nació/nacionalitat de l'Estat espanyol ???.

    Crec que el Sr. Sancho no té necessitat de disculpar-se. Es va trobar amb un accident i l'autopista tallada i no passa res. El Sr. Puigcercòs i els altres 10 diputats de CiU no van arrivar a temps, i què ???.

    El fet no és tan trascendental i es pot tornar a votar, i no passarà res, ni a Catalunya ni a Espanya pel tema Kosovo.

    Au, que dins de 17 dies tenim eleccions generals i moltes més coses importants de què parlar ...

     
  • At 12:40 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    No sé si des del Parlament de Catalunya arreglarem res, lo que sí sé és que Espanya i els partits espanyolistes com lo seu, estan intentant espatllar-ho tot.
    I si no, per que`vam vore ahir, servis embolicant-se amb la bandera espanyola?

     

Publicar un comentario

<< Home