h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: 50.000 Gràcies.

La comedianta tortosina

12.3.08

50.000 Gràcies.



L’endemà de les eleccions tot són interpretacions, cada partit fa la seva i el Partit Republicà Català també la farà. De tota manera, jo vull dedicar aquest espai d’avui a donar les gràcies, perquè crec que és el que toca i, en aquest sentit, i en primer lloc, agrair el seu suport i la seva confiança, sobretot, a les prop de 44.000 persones que han votat per al Senat els candidats del nostre partit i a les gairebé 6.600 que ho han fet per al Congrés; un suport, especialment pel que fa al primer cas, que ha superat totes les nostres previsions, no cal dir-ho.Vaig dir a bastament en tota la campanya i la precampanya que les eleccions espanyoles no eren les eleccions dels independentistes i, per tant, tampoc les del Partit Republicà Català.

Molts sobiranistes, quan toca anar a votar partits perquè vagin a perdre el temps a Madrid, es queden a casa. I, en conseqüència, el Partit Republicà Català tenia com a principal objectiu en aquests comicis, primerament, ser conegut per milers de catalanes i catalans que encara avui, arran del silenci mediàtic al qual som sotmesos i d’altres condicionants, no s’havien assabentat de la nostra existència. I, segonament, que això ens permetés créixer en suport electoral, cosa difícil tenint en compte l’absentisme dels electors independentistes en aquests comicis i el bipartidisme en clau espanyolista amb què ens han bombardejat els grans mitjans. Doncs bé, crec que en tots dos objectius ens ha anat prou bé.
Pel que fa al Congrés dels Diputats, i malgrat l’huracà del vot anti PP que ha arrasat altres formacions polítiques, hem millorat posicions i si en unes eleccions molt més propícies per a nosaltres com van ser les del Parlament de Catalunya vam assolir la xifra de 6.000 vots, en aquestes, molt més dures per a un partit com el nostre, ens hem situat a la ratlla dels 6.600 vots (un 10% més) i, a tall d’exemple, en algunes circumscripcions com Girona o Lleida, el Partit Republicà Català ha superat una formació política parlamentària com és Ciudadanos.Però ha estat al Senat on el nostre partit ha demostrat que comença a ser tingut en compte pels ciutadans de Catalunya. En les eleccions a la cambra alta espanyola, els candidats del Partit Republicà Català han obtingut prop de 44.000 vots i, per exemple, a Lleida el candidat de RC ha estat el primer després dels tres grans partits o coalicions (L’Entesa, CiU i PP) igual com a Girona, on el nostre candidat tan sols ha estat superat per aquestes tres grans candidatures i –per uns 500 vots– per un candidat ecologista.En resum, en aquestes eleccions la posició més còmoda per a nosaltres hauria estat la de recomanar l’abstenció i quedar-nos tots a casa, però hem volgut ser valents i afrontar-les, malgrat que ens anaven molt en contra, ja que el debat estava situat, per interès dels socialistes i per la manca de projecte independentista d’Esquerra, en el bipartidisme PSOE-PP i en la por contra una hipotètica victòria d’un partit clarament anticatalà com el Partit Popular. Això ha fet que al Congrés els catalans votessin en clau espanyola –al cap i a la fi es tractava d’unes eleccions espanyoles– i amb l’únic objectiu de derrotar el PP i apostessin pels que suposadament podien deixar Rajoy a l’oposició. Molts catalans ens han dit: al Congrés vull que el meu vot serveixi per aturar el PP però al Senat vull demostrar que el vostre projecte sobiranista em mereix confiança.
Sigui com sigui, el Partit Republicà Català ha demostrat que ha fet forat en l’electorat i que a hores d’ara té un suport potencial amb vista al futur d’unes 50.000 persones al Principat de Catalunya, que ha de fer possible, si treballem bé els propers dos anys i continuem creixent, que afrontem amb opcions els pròxims comicis al Parlament de Catalunya.
Per tot això, avui em toca dir als que ens han fet confiança: 50.000 gràcies, amics.
Carles Bonaventura
Secretari General del Partit Republicà Català