h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: AQUÍ HI HA TAU!

La comedianta tortosina

16.5.08

AQUÍ HI HA TAU!


Que no mos conten sòries. Segona quinzena de maig 2008


AQUÍ HI HA TAU!


Sempre m’ha interessat la manipulació de l’opinió pública a través dels mitjans, deu ser defecte professional, ja que sóc psicòloga. Los mecanismes pels quals les persones adopten esta o est altra opinió i quin processos mentals los porten a decidir. Però això ja està molt estudiat pel poder i pel que es veu tenen raó. Com se manipula a la gent? En lo del transvasament he pogut identificar uns quants d’estos processos:




  • Per nomenclatura. Neguen lo nom de lo que és en realitat. Ex. No és un transvasament, és una captació puntual en fase d’emergència.



  • Enfrontant a territoris i creant un enemic fictici. Ex. 5 milions de persones necessiten aigua de boca. Los de l’Ebre són uns insolidaris.



  • Dient que és l’única solució a la sequera. Ex. Barcelona no té altra solució. Se desestimen les recuperacions d’aqüífers propis, com el del Besòs.



  • Creant una emergència falsa. Ex: Publicar el nivell dels pantans quan estaven al 21% i no dient res quan han pujat al 25% i més.



  • Frases curtes i irracionals que entren bé a la població. Ex. L’aigua és de tots! Però se refereixen tan sols a la de l’Ebre. L’aigua de Vichi l’hauré de continuar comprant al balneari perquè és tan sols de l’empresa que l’explota, tot i que la font raja des de l’època dels romans.



  • Missatges subliminals. Si Mahoma no va a la muntanya portarem la muntanya a Mahoma.
    Traint i mentint. Quan los polítics han parat conte que per dir mentires no passa res, s’ha obert la veda! Inclús s’atreveixen a firmar pactes de no transvasament que després incompleixen a la brava. La gent ja té assumit que els polítics menteixen per naturalesa.
    Intentar comprar-mos amb diners. Això és més vell que l’anar a peu. És com quan se li ensenya la carlota al matxo per a que vaigue tirant. Ara, a sobre mos voldran colar los 180.000 milions com a inversió!



  • Publicant enquestes manipulades. Ex: Lo 91% dels catalans estan a favor del transvasament. A on l’han fet esta enquesta? I a qui? Que vinguen a preguntar-ho darrere del mercat de Tortosa!

Lo partit Republicà Català, tot i que li pugue costar vots de la gent de l’àrea metropolitana, denuncia estes manipulacions i treballa per tot lo país per a que als catalans arribe la veu de la gent de l’Ebre que clama al cel dient: LO RIU ÉS VIDA, NO AL TRANSVASAMENT!

Per Núria Menasanch i Martí