h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: AVORTAMENT: DE DRETES O D'ESQUERRES?

La comedianta tortosina

31.3.09

AVORTAMENT: DE DRETES O D'ESQUERRES?


Que no mos conten sòries

Així he titulat este escrit. Però esta dicotomia també podria ser: Masclista o feminista? Democràtic o dictatorial? Realitat o cortina de fum? Etc, etc. Molts de tòpics i moltes estratègies diferents per abordar esta qüestió. Tòpics que el que fan és acabar parlant de moltes altres coses per a no parlar del fet en concret, l’avortament o interrupció voluntària de la vida del nonat.


Però parlem de l’embrió. Tan prompte com l’espermatozoide aconsegueix entrar dins de òvul, els nuclis es fusionen amb un i es forma el zigot. Este zigot ja conté tota la càrrega genètica del futur esser humà. 30 hores després d’això, la cèl·lula ja es divideix per primer cop i així ho continuarà fent cada 12 hores, exponenciant vertiginosament lo seu creixement. Als 4 dies de la fecundació ja apareix la placenta. A les 4 setmanes el cor ja bombeja sang al fetge i a la aorta, ja es poden diferenciar el cervell i la espina dorsal. A les 5 setmanes les mans i els peus ja es poden distingir i en pocs dies es diferenciaran els dits. A les 15 setmanes los trets facials ja es poden veure. En les setmanes 18 i 20, la mare ja sent les puntades de peu del fetus encara que ell ja fa molt de temps que es mou dins el ventre de la mare i sent sorolls. Es xupa el dit per a estimular el reflex de succió.


De tot això haurien de parlar, al parlar d’avortament. Com poden estar dient avortament lliure fins les 21 setmanes? Senyors, això no és com si et traguesses una berruga. Este fetus, té una càrrega genètica diferent a la de la mare, i com a tal, té els mateixos drets que pugue tindre qualsevol esser humà. Com és que davant del conflicte tan sols mos hi fixem amb els drets de la mare? Com és que haig de donar el meu permís a ma filla per a que pugue anar d’excursió i aquesta no necessita el meu permís per a avortar? No serà que als governs los interessa promoure avortament per a no tindre de pagar altres despeses?


Que això no és una qüestió de dretes o d’esquerres ho demostra el fet que els parlamentaris europeus del PP, fa poc van votar a favor de l’avortament. I és que la pela és la pela, ja se sap. També ho demostra el fet que a Tortosa, el grup de CiU a l’ajuntament, davant de la moció a favor de l’avortament, va donar llibertat de vot als seus membres i la meitat hi van votar a favor mentre els altres es van abstenir.


Allavons, els ciutadans que no estem d’acord amb esta animalada, a qui podem votar? Qui representa els nostres desitjos? El nonat no és de dretes ni d’esquerres, ell no sap quins són els seus drets, però té ganes de viure. Som natros los únics que podem representar els seues drets, per favor, no l’abandonéssem.

Per Núria Menasanch i Martí

1 Comments:

  • At 5:58 p. m., Blogger Ricard said…

    Aquest és un tema espinós i tenim por de punxar-nos o senzillament que ens tractin d'antics o fatxes o qui sap que. Et felicito per haver-lo tractat.
    No sé si és de dretes o d'esquerres, però estic ben convençut que és una salvatjada.

     

Publicar un comentario

<< Home