h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ÉS QUE SI PETA, PETEM TOTS!

La comedianta tortosina

12.2.10

ÉS QUE SI PETA, PETEM TOTS!



Que no mos conten sòries. Per Núria Menasanch i Martí


Davant de la presentació de la candidatura d’Ascò per a acollir el cementeri nuclear m’agradaria poguer transmetre amb claredat unes quantes consideracions:
Seguretat: S’ha dit que este cementeri és 100% segur. Cóm poden afirmar una cosa així sense caure’ls-hi la cara de vergonya? Cóm poden dir això, quan no fa tant, vam viure episodis de fuga radioactiva a les centrals nuclears d’Ascò, que van intentar tapar (deixant que escolars anessen a visitar-les posant en perill la seua vida), i que s’han saldat amb unes quantioses multes a les empreses que ho gestionen? Cóm poden dir que este cementeri, que arreplegarà tota la brossa radioactiva de l’estat espanyol, és 100% segur, quan tota esta merda anirà transportada per trens i carreteres que, sense pensar amb cap atac terrorista, ja són per elles mateixes ben poc segures? Val la pena arriscar-mos quan avui en dia ja s’està produint electricitat de la merda dels tocinos?
Economia: Diuen que ho fan a canvi de la supervivència econòmica d’estes terres. Sí que és cert que pel poble d’Ascò se veuen sovint circular BMW d’alta gamma. Però això afecta a quatre i el cabo. Com s’ha dit, la futura residència que es farà a la Ribera d’Ebre, produirà molts més llocs de treball que els que pugue generar de bon tros este cementeri. A part, està assumit, que cap altra empresa d’altre sector, no es voldrà posar al costat d’un cementeri que provoca tant de rebuig social com este. A més a més, altres sectors econòmics com l’agropecuari i el turístic es voran seriosament afectats i molta gent anirà a parar amb los seus ossos a l’atur. Gent que avui en dia ja posa als seus vins un número de sèrie per a no identificar l’origen del producte. Gent que s’ha rascat la butxaca, quan no s’ha hipotecat de per vida, per intentar tirar endavant un negoci (cases rurals) que ara veuen que se’ls hi anirà en orris.
Solidaritat: Per tot això crec que el poble d’Ascò ha demostrat falta de solidaritat cap al territori i cap a Catalunya, a l’anar en contra del que va aprovar el parlament. Ha fet seua la idea que tot s’hi val per a aconseguir tindre llocs de treball a qualsevol preu (parlem d’altres casos com Ercros o Gallardo). Ells saben que lo que han fet és tancar els ulls i parar la mà i tot lo demés són sòrieries i excuses de mal pagador. Això a casa meua no se li diu valentia, si no covardia. Crec que la resta de les Terres de l’Ebre hem de tindre molt en compte això que ha fet Ascò. Ells han passat de natros i ara natros hauríem de passar d’ells. Que no es queixen si los nostres xiquets no volen, per exemple, anar a jugar a futbol als seus impressionants camps poliesportius. Ja fiquem prou en risc la vida dels nostres fills i hipotequem prou lo seu futur (tota la eternitat). Perquè Ascò sap, que ell ha decidit per natros, però que si tot això peta, petem tots!

2 Comments:

  • At 3:37 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Comentari de: Teresa Carmona Acedo

    Hola Núria, estic molt d'acord amb el que dius en aquest article, tot i que amb l'ultima part no estic d'acord en absolut. Soc de Barcelona però visc des de fa 10 anys a Ascó. Tot això que ha passat em sembla una vergonya doncs no sóc partidària de la instalació del cementiri ni Ascó ni a cap puesto de Catalunya. Però quan dius que el poble d'Ascó demostra falta de solidaritat o que "ells saben que han tancat els ulls i han parat la mà", ens estas ficant a tots al mateix puesto i no es just. Molta gent com jo pensa que NO al cementiri i ho demostrem ja que vam anar davant amb la pancarta el dia de la manisfetació i tornarem a anar-hi el proper dia 7 de març. A més jo mateixa he patit insults al carrer i a una botiga per demostrar el que penso. És per això que et demano que no parles de forma general del poble d'Ascó ja que son uns quants desgraciats que pensen d'aquesta manera.
    Una salutació i espero que ens veiem el dia 7 de març a les 12 del mati a Mora d'Ebre. Em d'aconseguir aturar això sigui com sigui.
    Salutacions.

     
  • At 3:40 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Gràcies Teresa pel teu comentari.
    Bé, crec que tens tota la raó quan dius que no tots penseu igual a Ascó, ja ho suposava. Però jo parlava de majories i això malauradament sempre deixa fora a les minories. Tu mateixa has dit que has rebut insults per la teua manera de pensar, a més a l'alacalde suposo que el va digue votar una majoria de ciutadans d'Ascó, si no no seria alcalde.
    Esperem com molt bé dius que puguéssem aturar esta barabaritat.
    Salutacions cordials

     

Publicar un comentario

<< Home